2016. január 24., vasárnap

Hópihe cica



A levegőben vadul szállingóztak a hópelyhek. A tó befagyott. Hideg éjszaka volt, senki sem járt ilyenkor a parkban - kivéve egy kis hófehér cicust, akinek szőre már szürke volt a sok kosztól. Félig már betemette a hó.Hiányzott neki az otthona, a kis fémtálkája, a jó meleg kandalló... És a gazdája.De a gazdáját nem láthatja többé. Kidobta. Számára  már nem volt fontos egykor szeretett cicája. fehér szőrgombóc keservesen nyávogott egyet, majd leugrott a kút kávájáról. Szegény tehetetlenül süppedt bele a számára nyakig érő hóba. Már harmadik napja él egy fadobozban. A szemetesből étkezik.
A cica elindult az erdő felé.Magasakat ugrott,  nehogy orra bukjon. Hirtelen farkasüvöltésre lett  figyelmes. Elkezdett futni, futni, és futni. A kimerültségtől a fáradtan rogyott össze.

Pár óra múlva egy kis faházban ébredt, Egy vászondarabbal betakarva. Egy öreg asszony ült egy kényelmetlen hintaszékben. A cica felkelt, és bicegve odasétált az asszonyhoz.
-Hát felkeltél?- Tette fel reszelős hangon az asszony.-A neved Hópihe.
Egy halk ˝miau˝volt a válasz. Viszont az anyóka úgy kezelte, mintha a macska egy egész mondatot mondott volna.Megsimogatta, és az ölébe rakta az állatot.Elkezdett  dorombolni.Ekkor azonban észrevett egy tálat, amiben cicakajával  volt tele. leugrott érte,
és se perc alatt meg is ette.ezután visszamászott immár gazdája ölébe, és folytatta a dorombolást.
A cicus már megszokta otthonát. Már nyoma sem volt a néhány nappal ezelőtti lucskos szőrgombócnak. Az asszony szeretettel ápolta, gondozta, még ami kevés pénze volt, azt is az
ő imádott cicájára költötte.Ő is szerette. Olyannyira, hogy szinte már az egyik testrésze volt.

                                          Néhány héttel később

Az asszony boltba indult, hogy cicaeledelt vegyen. A Holdfény utcáig minden rendben ment, ám ekkor történt meg a Baj. A Baj, ami egyszer mindenkit utólér, és ami elől nincs menekvés. Az idős hölgy szívinkfarktusban meghalt. Egyetlen jó emléke szeretett macskájához, Hópihéhez kötődött. Az utóbbi hetekben megérezte, milyen szeretni, óvni valakit. Boldogan halt meg.


Néhány héttel a nő után a macska is meghalt. elindult gazdáját felkeresni, és sikerrel is járt. Megtalálta az asszonyt.Ugyan halottan, de őt nem érdekelte. Leült mellé, és egy hét elteltével érezte, hogy itt a vég. Így hát behunyta szemét, és boldogsággal a szívében halt meg.

Forras : innen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése