2016. június 8., szerda

Így gyógyítanak az állatok - ha az emberek hagyják!



Megható jelenetek egy budapesti kórházban: haldokló idős bácsihoz csempészte be kedves macskáját a lánya egy szatyorba rejtve. Az öreg már nem is remélte a találkozást, és a - jól ápolt, beoltott, tiszta - cica is láthatóan megörült gazdájának.

A kórteremben betegtársak és látogatók is szipogva nézték ember és hűséges társa találkozását - amikor berontott egy nővér, hatalmas botrányt csapott és a felelőtlen betegeket, és hozzátartozókat kárhoztatva eltávolíttatta a cicát.

Ez a rosszul végződött magyarországi jelenet éles kontrasztban áll a kanadai Juravinski Kórház kezdeményezésével, ahol a gyógyítás részévé tették a kedvencek-barátok-társak - kutyák és macskák - jelenlétét. A kezdeményezés Donna Jenkins nevéhez fűződik, aki saját unokaöccse, Zachary, egy Hodgkin-limfómás fiatalember esetén tapasztalta, hogy egy súlyos betegnek csodálatos megnyugvást hozhat imádott kutyájának közelsége.


A Juravinski Kórház programját az azóta elhunyt unokaöcsről nevezték el. Természetesen megteszik a megfelelő higiéniai óvintézkedéseket, és mióta a program elindult, a betegek hangulata, állapota is látványosan javult - de nemcsak az övék, az intézmény dolgozóié is. A kórház pedig tele van aranyos kutyusokkal és cicusokkal, akiknek minden vágyuk, hogy gazdijuk simogató keze közelébe férkőzzenek.

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése