2017. július 9., vasárnap

Megható történet egy cicáról, aki nem kellett senkinek!


A lakónegyedben, ahol éltem, volt egy kandúr, akit mindenki csak a Csúnya macskának hívott. A cirmos azért kapta ezt a nevet, mert sok harcot megvívott, ezért egyik szemét elvesztette, a füléből is hiányozott, és a farka végét is vélhetőleg valaki(k) levágták. Szóval a Csúnya macska valóban nem volt egy aranyos jelenség, pedig minden emberhez, gyerekhez kedves volt, várta, hogy valaki megsimogassa, amiért cserébe dorombolt is.


Azonban mindenki a környékről igyekezett elkergetni a kandúrt, az asszonyok az ablakból is képesek voltak valamivel meghajítani, a gyerekek pedig sokszor kövekkel igyekeztek eltalálni. Arról szó sem lehetett, hogy bárki is beengedje a házába a megtépázott macskát, ezért legtöbbször a szemetesek környékéről kerített magának valami ennivalót és ott is húzódott meg.

A rossz gyermekek akárhányszor elkergették, megdobálták, a Csúnya macska mégis mindig igyekezett kedves lenni velük, sokszor egy simogatásért, egy kis odafigyelésért is képes volt nyávogni, amit persze soha nem kapott meg.

Egy nap viszont szomorú dolog történt. Lakónegyedünk Csúnya macskája egy szomszéd husky kutyáját szemelte ki magának, akivel szeretett volna barátságot kötni, viszont a kutya agresszívé vált, és erősen megharapta, súlyos sérüléseket okozva.

Odaszaladtam, hogy megmentsem az életét, de már ekkor a macska alig tudott mozdulni. Felvettem, a fejét a tenyerembe tettem, és ekkor vettem észre, hogy kis nyelvével megnyalta a tenyerem. Biztos óriási fájdalmai voltak, de még ekkor is képes volt szeretet adni, és még utána dorombolt is, amíg ki nem múlt.

Ekkor döbbentem rá, hogy ez a kandúr mennyire egy gyönyörű és nagyszívű teremtés volt, amely még az utolsó percekben is képes volt szeretetet adni. Pedig az élete egyáltalán nem hasonlított a szobacicákéhoz.

Sok ember is gazdagabb, sikeresebb, és boldogabb lenne, ha életében az első helyen a szeretetet és nem a pénz szerepelne. Ha többen gondolkodnának így, a dolgok biztosan a jó irányba mozdulnának el!

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése