2017. július 14., péntek

Vselkedés, amivel cicád azt üzeni neked: szeretlek
Dagaszt

A PetMD honlap szerint, ha cicád összegömbölyödve elterül rajtad, és miközben simogatod dagasztani kezd, egyértelműen azt jelenti, hogy rajong érted. Minél jobban élvezi a helyzetet, annál erősebben dagaszt.

„Ajándékokat” tesz eléd

Amy Shojai, az állatok viselkedésének szakértője szerint a cicák „ajándékozás” révén is ki tudják fejezni a szeretetüket. Mivel vérbeli vadászok, rendszeresen ejtenek el kisebb állatokat, amiket gyakran odavisznek hozzád, de a házi macskák ezt különböző cicajátékokkal teszik.

A fejedhez nyomja a fejét

Ha szeret a cicád, akkor az arcodhoz is odadörgölőzik. Ráadásul, mivel az állat fejének oldalsó részén illatmirigyek találhatók, ez a gesztus egyben illatcserével is jár, ami a megjelölés szerepét tölti be. A cicád ezzel fogad be a „családba”.

A lábadhoz dörgölőzik

A cica nemcsak az arcodhoz dörzsölheti a fejét, hanem a lábadhoz is. Ez is a ragaszkodás és a szeretet jele. Néha persze azt is jelzi ezzel, hogy éhes, de ilyenkor ezt a gesztust nyávogással is kiegészíti.

Mélyen a szemedbe néz

Ha a kedvenced mélyen a szemedbe néz, majd pislog, aztán tágra nyitja a szemét, majd újra pislog, azzal azt „mondja”, hogy szeret és bízik benned – mondja Dr. Karen Becker szakértő. – Olyan intim tett ez, mint az embereknél a puszi vagy a csókolózás.

Megmutatja a pocakját

Ahogy más állatok, úgy a macskák sem mutatják meg akárkinek a hasukat. Ha a cicád egyszer csak elfekszik előtted, és felkínálja egy kis simogatásra a hasát, egyértelműen azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát melletted, és szeret.

Begörbíti a farka végét

A macska farka (a kutyáéhoz hasonlóan) remek eszköze annak, amivel kifejezi, mennyire szeret.  Ha boldog, magasan és egyenesen tartja a farkát, miközben a végét egy picit behajlítja.

Rágcsálja az ujjadat

– Ez a szeretet kifejezési mód kissé fájdalmas lehet, de megéri elviselni a kellemetlenséget, ugye? – mondja Dr. Karen Becker, aki szerint a macskák nem tudják, hogy a gazdinak ez fáj. – Egymással is szoktak így játszani.

Dorombol

A dorombolás nemcsak a szeretetet fejezheti ki, hanem azt is, hogy  cicád ideges, és így próbálja megnyugtatni magát, de más esetekben is előfordulhat a dorombolással járó hang.


A szakértők szerint azonban a leggyakrabban annak a jele, hogy jól érzi magát veled, és szeret a közeledben lenni.

Mindenhová követ

Ha az egyik szobából a másikba megy veled, felugrik hozzád az ágyra, az egyértelműen azt jelzi, hogy nagyon élvezi a társaságodat, és nem akar tőled elszakadni.

Forrás: itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése