2017. július 25., kedd

20 éves korában elhunyt a világ egyetlen macskapolgármestere


Szomorú közleményben tudatta családja szombaton, hogy húsz évesen és három hónaposan elpusztult Stubbs, a macska - írja a Guardian.


Stubbs közel húsz éve, 1998 óta volt szülővárosa, a 900 lakosú, alaszkai Talkeetna polgármestere. Mivel imádott koktélos pohárból macskamentás vizet inni, kisebbfajta turistaattrakciónak is számított. Négy évvel ezelőtt, túlélt egy súlyos kutyatámadást, tavaly pedig azt, hogy a halálhírét keltették. Az idős Stubbs az utóbbi fél évben már visszavonultan élt, alig lehetett látni a város utcáin, és kedvenc helyén, Nagley vegyeskereskedése környékén.


Stubs halála nem feltétlenül jelenti azt, hogy Talkeetna macskapolgármester nélkül marad. A nagy elődnek van ugyanis egy leszármazottja, Denali, aki majdnem teljesen olyan, mint ő volt.

"Lenyűgöző, de Denali pontosan ugyanaz a személyiség, mint Stubbs volt: imádja, ha a figyelem középpontjában van, és nagy társaságban úgy viselkedik, mint egy kölyökkutya. Mondhatni, minden tekintetben Stubbs mancsnyomába lépett" - írja a család a lehetséges utódról.

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése