2017. július 17., hétfő

Cuki macskaőrület az 1900-as évekből


A Lolcat őrület manapság betölti az egész világhálót: történhet bármilyen esemény, elegendő, ha keresel egy cuki macskaképet és posztolod.


Az aranyos cicásképek kitalálói igencsak tudták, hogy a hatás egészen biztosan nem fog elmaradni: az állatka önmagába is aranyos, hát még, ha egy sokatmondó idézet is felkerül a képre.

Ezeknek a Lolcat képeknek az elődi voltak minden bizonnyal az 1900-as években született cicás alkotások. Egy amerikai fotós, Harry Whittier Frees (1879-1953) cuki állatos képeiről vált híressé. Az egész úgy kezdődött, hogy egy zsúron a születésnapi papírcsákó a macska fején landolt, amit a fotós megörökített.

A képet gyorsan eladta egy képeslapgyűjtőnek, és ezzel be is indult a karrier, hiszen egyre többet akartak a cuki képekből. Akkoriba nem létezett semmilyen trükk, tehát az állatok valójában be vannak öltöztetve és pózolnak is. A kompozíciók megszületéséhez rengeteg türelemre és kellékekre volt szükség. Az állatokon szereplő ruhákat például a fotós édesanyja varrta.Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése