2017. július 15., szombat

A macskák paradicsoma 8 tökéletes hely,ami a macskák számára igazi kánaán.


1. A macska hajó, Amsterdam

Ez egy igazi úszó macska szentély. Egy menedékhely a városban kóborló macskák számára, ide mindig betérhetnek melegedni, vagy enni egy jót. Már 1966 óta létezik, a gazdátlan cicusok nagy örömére.


2. Macska kávézó, Japán

Japánban sok lakos nem engedheti meg magának, hogy háziállatot tartson, vagy anyagi vagy lakhelyi okok miatt. Annak érdekében, hogy ők is időt tudjanak tölteni kedvenceikkel, macska kávéházak nyíltak, ahol sok sok nyávogó pajtás dörgölődzik a lábukhoz, lehet velük játszani és nem húzódnak el a kényeztetés elől sem. Az elmúlt tíz évben már mintegy 150 ilyen típusú kávézó nyílt a szigeten. 


3. Kuching, a macskák városa, Borneo

Kuching városa Borneo szigetén található, a macskák szerelmeseinek a mennyországa, éppen ezért sokan csak a macskák városának hívják. Hatalmas cicákat ábrázoló szobrok az utcán, rengeteg ajándéktárgy a doromboló pajtásokról, és sok kóbor macska, akikre a legnagyobb tisztelettel néznek. 


4. A macskák szigete, Tashirojima, Japan

A szigeten több a macska, mint az ember, igazi paradicsom ez nekik. Szabadon járhatnak, kelhetnek, máshol kóbor állatoknak hívnák őket, de itt gondoskodnak róluk, jól tápláltak és egészségesek. És, hogy a nyugalmukkal is minden rendben legyen, betiltották a kutya tartást, így nem kergeti őket senki fel a fára. 


5. "Avarage Joe", a macska show, Washington

Az amerikaiakhoz híven, ez egy vicces esemény, ahol több tucat macska verseng a mókásabbnál mókásabb címekért, mint például a "legimpozánsabb fül szőrrel rendelkező" és a "leghangosabban doromboló" négylábú.


6. A Hemingway macskák, Florida

A Hemingway Otthon és Múzeum egyfajta menedékként működik. A menhelyen jelenleg kb. hatvan macska él, szabadon, paradicsomi körülmények között, és folyamatos a gondoskodás, etetés, orvosi ellátás számukra. A cicák fele különleges kórral él, ez a polidaktilia, ami arról ismerhető fel, hogy a cica nem 18 (mint általában, mellsőkön 5-5, hátsókon 4-4) lábujjal, hanem extra lábujakkal rendelkezik. A Hemingwaynél élő tappancsosoknál sűrűn előfordult a hatodik lábujj. Mivel ez nem zavaró az ő életükben, ezért törekszenek ma is arra, hogy ez a vérvonal megmaradjon. Ők a Hemingway-cicák.


7. A belgiumi macska fesztivál

Belgiumban minden harmadik évben az emberek macska jelmezt öltenek, és utcára vonulnak. Hatalmas szobrok, táncoló gyerekek, macska alakú élelmiszerek, és minden ami a doromboló kedvenceinkhez köthető, itt megtalálható.


8. Le Café des Chats, Párizs

Párizsban szeptemberben nyílt meg az első macska kávézó. Amíg Japánban a macskákkal eltöltött időért kell fizetni, itt a tulajdonos úgy döntött, hogy a fő hangsúly a kávé kínálaton és az ételeken van, a macskák csak mintegy bónuszként vannak jelen. Minden jelenlévő cicus egy állatmenhelyről mentett példány. 


Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése